Udskiftning af bremser pris – Hvad koster skift af bremser?

Bremserne er blandt de vigtigste dele i din bil. Hvis bremserne går i stykker under kørslen, så er et uheld nærmest uundgåeligt. Derfor er det også vigtigt, at bremserne er i god stand – og at du får dem skiftet, hvis de trænger.

Her på siden fortæller vi dig det, du skal vide om skift af bremser på din bil. Hvad indebærer et skift af bremserne på bilen? Hvor lang tid tager det at skifte bremserne? Og selvfølgelig: Hvad koster det at få skiftet bremser?

Hvorfor skal bremserne skiftes på bilen?

Udskiftning af bremser pris - Hvad koster skift af bremser?

Bremserne slides ved brug, og slidte bremser er dårligere til at bremse bilen end hvis de var nye. Med tiden kan bremser blive så slidte, så deres nedsatte funktion bliver mærkbar for føreren af bilen. Du skal simpelthen trykke hårdere på bremsepedalen for at få bilen til at stoppe. Nogle gange kan man også mærke, at bremseren er slidt, hvis et blidt tryk på bremsepedalen får bilen til at bremse i små ryk. Og endelig kan det også give en skurrende lyd, når du bremser. Så er bremserne rigtig slidte, og de skal skiftes med det samme.

Det er yderst sjældent, at bilen slet ikke bremser når du trykker på bremsepedalen. Årsagen er, at uanset bremsernes tilstand vil noget altid trykke ind mod hjulet, når du bremser. Men i slemme tilfælde skal du nærmest op at stå på bremsen før der sker noget – og du vil slet ikke ende der.

Hvad indeholder et skift af bremser helt konkret?

Et skift af bremser er simpelt, og indeholder følgende:

  • Skift af bremseklodser
  • Skift af bremseskive, hvis nødvendigt

Hvad koster det at få skiftet bremser på bilen?

Det kan være en dyr affære at få skiftet bremser på bilen.

Hvis du både skal have skiftet bremseklodser og bremseskiver skal du regne med at slippe et sted mellem 2.000 og 5.000 kr. Denne pris inkluderer både materialer samt udgifter til mekanikerens timeløn. Prisen er også kun for enten bremserne på forhjulene eller baghjulene, da de sjældent trænger til at blive skiftet på samme tid. Det anbefales at du smøre bremserne på bilen

Hvor lang tid tager skift af bremser og bremseklodser?

Det er lidt forskelligt hvor lang tid det tager af skifte bremserne på en bil. Tiden afhænger af flere ting, fx om det kun er klodser eller skiver, der skal skiftes, eller om det er begge dele. Det afhænger også af bilens model, samt om der er dele undervejs, der sidder lidt for godt fast (det sker nemlig relativt ofte).

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at skifte bremser?

Det kan være dyrt at skifte bremser på bilen, og du skal regne med en pris på mellem 2000-5000 kroner for udskiftning af bremser samt materialer. Du se hvordan du finder den laveste pris i vores artikel her

Hvad er bremsers levetid?

Normalt så kan bremser holde mellem 60.000 og 100.000 kilometer, men det afhænger fuldstændig af om du laver mange hårde opbremsninger eller lignende.

Hvad er tegnene på slidte bremser?

Hvis dine bremser larmer og giver en skurrende lyd, så er det et tegn på at dine bremser er slidte, eller hvis bilen trækker til siden når du træder bremsen ned.