Montering af anhængertræk

Montering af anhængertræk er helt normalt og bliver fortaget på mange biler, både nye og gamle biler. Men hvad er prisen på at få monteret et anhængertræk på din bil? Det giver vi dig svar på her i artiklen, samt du får svar på hvem der skal gøre det for dig.

Skal du have anhængertræk på bilen?

Har du købt en bil og siden fortrudt, at du ikke har anhængertræk? Der kan være mange grunde til, at du savner anhængertræk på bilen. Du har måske tit brug for at køre ting på genbrugspladsen? Det kan være du savner muligheden for at transportere familiens cykler? Eller måske du skal på ferie og godt kunne tænke dig muligheden for medbringe campingvognen?

Mange køber deres biler uden anhængertræk og fortryder senere. Det kan være irriterende at skulle bede om hjælp, hver gang man skal have flyttet noget. Samtidig giver anhængertrækket også en vis frihed, når man skal afsted med trailer. Du behøver således ikke længere låne en bil for at trække campingvognen. Men skal du så købe ny bil for at få anhængertræk?

Nej det behøves du heldigvis ikke.

montering af anhængertræk

Du kan nemlig ofte godt få monteret et nyt anhængertræk på din eksisterende bil. Der er dog en række regler du skal overholde, når du vælger at få monteret et anhængertræk. I denne guide kan du læse om nogle af de overvejelser, du skal have med, hvis du vil have træk på bilen.

Montering af anhængertræk pris?

Montering af anhængertræk pris?
Montering af anhængertræk pris?

Er du i tvivl om hvad du skal betale for at få monteret et anhængertræk, så er du ikke alene. Meget få mennesker ved hvad det koster at få monteret et anhængertræk medmindre de selv har prøvet at få det gjort eller er mekaniker. Derfor er det en god ide at få nogle tilbud for at få en ide om den montering af anhængertræk pris du skal betale for at få et anhængertræk monteret på din bil. Men du skal forvente at den montering af anhængertræk pris du skal betale er mellem 3000 kr. og 8000 kr. så det kan godt betale sig at få flere priser fra forskellige værksteder så du er sikker på at du får den bedste pris på montering af anhængertræk til din bil. Når du skal have den bedste montering af anhængertræk pris, så bør du minimum få 2 til 3 tilbud for at få den bedste chance for den laveste pris.

Hvem monterer anhængertrækket?

At påmontere et anhængertræk er et job for mekanikeren. Der kan være prisforskel afhængig af, hvilken mekaniker du vælger. Biltype kan også påvirke prisen på den nye trækkrog. Hvis du gør dit forarbejde rigtigt, kan du derfor spare penge når du skal have monteret anhængertræk. Du skal dog forberede dig på, at en montering af anhængertræk kan koste mellem 3.000 kr. og 8.000 kr. Dette afhænger af mekanikeren du anvender.

Du kan desværre ikke montere anhængertrækket selv for at spare penge. Færdselsstyrelsen kræver nemlig at montering af anhængertræk skal ske på et momsregistreret autoreparationsværksted, eller hos en momsregistreret virksomhed med salg af biler eller campingvogne til private. Hvis du ønsker at spare penge på montering af anhængertrækket, kan det betale sig at undersøge prisen. Du kan ringe til værksteder i forskellige kommuner, og forhøre dig om prisen på netop din model.

Husk at bilen i nogle tilfælde skal synes igen, når du får anhængertræk på

Det kan være praktisk at få monteret anhængertrækket, samtidig med at bilen alligevel skal til syn. Dette gælder hvis din bil skal synes igen når trækket monteres. I de fleste tilfælde kræver montering af anhængertræk, at bilen skal synes igen. Hvis din bil er højst otte år gammel, og din bils tilladte totalvægt er på højst 3.500 kg, har du en anden mulighed. Her kan du vælge at få bilen registreret til synsfri sammenkobling, uden at bilen først skal synes. Hvis du vælger at få anhængertrækket monteret i udlandet uden syn, skal du være sikker på, at den udenlandske virksomhed opfylder færdselsstyrelsens regler til valg af mekaniker. Derudover skal den udenlandske montør have kendskab til de danske regler.

Dit kørekort kan begrænse mulighederne med anhængertræk

Som bilejer har du sikkert som minimum et kørekort (B). Det giver dig tilladelse til at laste en trailer med totalvægt på 750 kg. Samtidig må din bil plus trailer ikke overstige en totalvægt på 3.500 kg. Det vil sige at din egen bil højst må have en totalvægt på 2.750 kg. Hvis din bil har højere totalvægt end dette, og du kun besidder et kørekort (B), er anhængertræk måske ikke den rigtige mulighed, hvis du ønsker at køre med trailere.

Såfremt du kun ønsker at transportere cykler på krogen, er der selvfølgelig ingen alarm. Ved hjælp af trailerkort på køreskolen, kan du dog øge dine muligheder, således at du må køre med en anhænger, der alene har en totalvægt på 3.500 kg. Dette er selvfølgelig forudsat, at din bil må trække den. Hvis din anhænger skal veje mere end 750 kg. Inklusiv last, skal den i øvrigt have sit eget bremsesystem. Du bør jævnligt få tjekket dine traileres bremsesystemer hos mekanikeren, så de ikke hænger.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor få monteret et anhængertræk?

Der er mange fordele ved at kunne få monteret et anhængertræk, såsom at man kan gøre brug af en trailer og cykelanhænger, som er den primære årsag til at mange får fortaget montering af anhængertræk.

Hvad koster det at fortage montering af anhængertræk?

Der er meget forskel på hvad det koster at få monteret et anhængertræk, afhængig af hvilket værksted du finder. Det kan koste mellem 3000 kr. og 8000 kr. afhængig af hvem der skal fortage din montering af anhængertræk. Vi anbefaler at få flere tilbud som du kan læse mere om ved at klikke her.

Kan alle biler få fortaget montering af anhængertræk?

Langt de fleste biler kan få fortaget en montering af anhængertræk, som dog afhænger af hvilken bil du har og hvor meget du ønsker din bil skal trække i en eventuel trailer.

Der findes flere anhængertræk. Hvilket passer til dig?

Der findes flere modeller af anhængertræk. Det relevante når du vælger model, er at modellen du anvender opfylder de gældende europæiske og selvfølgelig også danske regler. Hvis du har planer om selv at indkøbe din trækkrog, skal du derfor sikre dig at disse regler er opfyldt. Den mest brugte model af anhængertræk i Danmark er svanekrogen. Denne er godkendt af de danske myndigheder, og den kan fås som både fastmonteret, eller et såkaldt aftageligt træk.

Et aftageligt træk er, som ordet antyder, en anhængerkrog du kan pille af, når du ikke bruger krogen. Trækket er nemt at påmontere og kan fint ligge i bagagerummet, når det ikke er i brug. Nogen af dem der vælger aftageligt træk skyldes også, at et anhængertræk ikke pynter på bilen, og man ønsker således at gemme det væk. Der er nu også fordele i et fastmonteret træk. Her er det nemt lige at koble traileren på ved behov. Samtidig kan det fastmonterede træk redde bilen fra skader, hvis nogen skulle køre ind i din bil bagfra.