Få et synsfrit anhængertræk på din bil

Det er brand ærgerligt at købe en bild og senere fortryde, at man ikke valgte en model med anhængertræk i stedet. Mange situationer kan være grundlag for, at du savner et anhængertræk på din bil. Måske du skal på ferie med campingvognen? Det kan også være, du er træt af at låne en bil, når affaldet skal på lossepladsen? Måske du er nået til et punkt, hvor du overvejer at skifte bilen ud? Det er der ingen grund til. Det er nemlig muligt at få anhængertræk på din eksisterende bil.

Der er nogle regler, du skal overholde, hvis du vil have anhængertræk eftermonteret. I denne artikel beskrives nogle af de ting, du bør tænke over, inden du får monteret anhængertræk.

Kan du selv montere anhængertrækket?

Nej det skal du ikke. Du bør lade en mekaniker udføre dette arbejde, så du sikrer at trækket er korrekt monteret. Prisen kan variere rigtig meget men du bør forvente mellem 3.000 kr. og 8.000 kr. afhængigt af den valgte mekaniker.

Der er endvidere krav fra det offentlige om at du skal lade en autoriseret mekaniker montere dit anhængertræk. Så selvom du måske er godt styr på, hvad du laver, må du simpelthen ikke gøre det selv.

Kan du få synsfrit anhængertræk?

Når du får monteret et anhængertræk, skal din bil i langt de fleste tilfælde synes igen. Der findes dog et tilfælde, hvor du kan slippe for synet. Er din bil yngre end otte år? Og er totalvægten af din bil mindre end lig med 3.500 kg? Ja så har du muligheden for at slippe for syn. I stedet bliver din bil registreret til synsfri sammenkobling. Dette betyder at du må køre med det synsfri anhængertræk, selvom der ikke er foretaget et syn af bilen.

Nogen vælger at få monteret det synsfri anhængertræk i udlandet for at spare penge. Dette kan ikke anbefales. Det offentlige har meget skærpede krav til sådanne operationer, og der er en risiko for, at din valgte mekaniker ikke opfylder færdselsstyrelsen regler. I sådanne tilfælde skal bilen gennem syn, og du risikere i værste tilfælde at anhængertrækket skal pilles af.

Tillad Derfor dig selv at investere i en god autoriseret mekaniker herhjemme, hvor du trygt kan regne med at arbejdet udføres korrekt. Der er jo ingen grund til at skulle betale dobbelt for et anhængertræk vel? Og en udenlandsk montering + dansk syn + evt afpilning af gammel træk, kan hurtigt koste mindst ligeså meget, som hvis den autoriserede mekaniker herhjemme havde monteret det fra start.