Defekt kobling symptomer – Reparation eller udskiftning?

Hvis din kobling er ved at være træt, kan det være, det er på tide at få repareret den eller at få erstattet den med en ny. Men hvordan gør du det på den bedste og ikke mindst billigste måde, så både du og din økonomi er på den sikre side?

Først og fremmest handler det om at finde en mekaniker eller et værksted, som er dygtige til deres arbejde, og som kan afhjælpe dig med lige netop dit problem.

Slidt eller defekt kobling symptomer

En slidt kobling er et alvorligt problem på en bil og særligt hvis den bliver defekt, og det er noget, som de færreste bilejere, hvis overhovedet nogen, ønsker at opleve. Det kan ende med at blive en dyr fornøjelse at køre til værkstedet, hvis du ikke gør dit hjemmearbejde ordentligt og undersøger, hvor det kan klares for den bedste pris overhovedet.

Det er koblingen, der står for kommunikationen mellem din gearkassen i din bil og din motor. Er du i tvivl om, hvorvidt din kobling er slidt eller defekt, og om det er den, der skal ordnes? Herunder kan du se en liste over de typiske symptomer, du vil opleve, når din kobling bliver slidt eller defekt.

  • Når du øger hastigheden, fedter koblingen og din fart øges ikke
  • Bilen har startproblemer og hakker
  • Når du træder på koblingen, er der ubehagelige lyde fra den
  • Når du har problemer med at skifte gear
defekt kobling symptomerne

Udskiftning af kobling Pris

Udskiftning af kobling Pris
Udskiftning af kobling Pris

Pris på udskiftning af kobling kan være utrolig forskellige afhængig af hvilken bil du har, men det er en god ide at sørge for at få den skiftet hurtigt hvis den bliver slidt eller defekt. Årsagen til dette er at den pris på udskiftning af kobling du får fra værkstedet kan blive langt højere hvis du venter og det ender med at din gearkasse skal udskiftes også hvilket ofte sker hvis man ikke får skiftet en slidt eller defekt kobling.

Det er relativt dyrt at få skiftet en kobling da arbejdslønnen koster en hel del når det udføres på et autoriseret autoværksted, og derfor giver det god mening at få flere tilbud på udskiftning af kobling.

Nedenfor kan du se gennemsnitspriser på udskiftning af en kobling

  • Ford cirka 7.000 kr.
  • Volvo cirka 7.100 kr.
  • VW cirka 7.000 kr.
  • Audi cirka 8.200 kr.
  • Mercedes cirka 7.200 kr.

Hvad koster en ny kobling?

Som du kan læse ovenfor, så er en ny kobling relativt dyr, men der er kæmpe prisforskel hos de forskellige værksteder, så derfor giver det god mening at du sørger for at få flere tilbud fra forskellige forhandlere.