Dæk- og hjulskifte pris: Beregn pris på hjulskift til bil 2023

Hjulene og dækkene udgør bilens primære slidflade mod vejen – fordi det er den eneste slidflade. Der stilles store krav til dækkene. Lufttrykket skal være i orden, slidmønstrene skal være dybe nok, og så skal dækket helst ikke være for gammelt.

Loven siger, at slidmønstret på et dæk mindst skal være 1,6 mm. Er slidmønstret under de 1,6 mm., så vil bilen ikke kunne komme igennem syn.

Her på siden fortæller vi dig alt det, du skal vide om skift af dæk og hjul på bilen. Læs med, og bliv klogere på hvad du skal holde øje med løbende, og hvad et skift af dæk eller hjul koster.

Hvorfor skal dæk og hjul udskiftes på min bil?

Dæk- og hjulskifte pris: Beregn pris på hjulskift til bil 2022

Når du kører, så er dækkene konstant i kontakt med vejens asfalt. Det er opslidende i længden, og for at sikre, at dækkene holder til kørslen skal de udskiftes med jævne mellemrum.

Du skal løbende holde øje med hvor slidte dine dæk er. Tag et kig på slidmønsteret i dækkene. Hvis mønsteret er under 1,6 mm., så bør du få udskiftet hjulene. Fordækkene slides typisk hurtigere end bagdækkene, men tjek begge efter, når du kigger.

Hvis du kører med slidte dæk, så har det først og fremmest den konsekvens, at bilens vejgreb ikke er lige så godt, som det kunne være. Din bremselængde vil forlænges, accelerationskraften vil forringes, og du vil ikke kunne dreje lige så skarpt i fart. Du øger risikoen for, at bilen skrider ud, når du lægger pres på dækkene. Desuden vil bilen blive decideret farlig at køre i vådt føre.

Bilens dæk kan også i sjældne tilfælde eksplodere, hvis de slides helt ned. Så vil lufttrykket i dækkene simpelthen rive dækket op, når dækkets gummimateriale slides for tyndt. Derfor er det vigtigt, at dæk og hjul skiftes med jævne mellemrum.

Skift til Sommerdæk og vinterdæk pris:

Når det bliver vinter, så er det tid til at skifte sommerdækkene ud med vinterdæk. Vinterdæk giver bedre vejgreb på veje, der er dækket med slud og sne. Sommerdæk sparer brændstof, og er godt for miljøet og økonomien. Det kan derfor godt betale sig at sørge for at skifte dæk mindst to gange om året – ved sæsonskifte.

Prisen på at få skiftet til sommer og vinterdæk er omkring 200 kroner.

Du kan have dine sommer- og vinterdæk liggende i garagen, når det andet sæt er på bilen.

Hjulskift pris – Hvad koster nye hjul på bilen?

Prisen på et hjulskift ligger pt. på omkring 200 kr., hvis du selv har hjulene liggende. Hvis du skal betale for nye hjul er prisen et nøk højere – omkring de 2.000-3.000 kr.

Hvor lang tid tager et hjulskift?

Et hjulskift tager ikke lang tid på værksted. Regn med, at du skal vente i 20-30 minutter, hvis mekanikeren er ledig med det samme. Husk at bestille tid.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster et hjulskifte?

Et hjulskifte koster omkring 200 kroner, men hvis du skal have nye hjul til bilen så koster det omkring 2000 til 3000 kroner.

Hvor ofte skal der skiftes dæk?

Der skal som oftest skiftes dæk 2 gange om året, nemlig til sommerdæk og vinterdæk. Derudover så bør der komme nye hjul på bilen hvert 5 år.

Kan jeg selv skifte hjul på min bil?

Ja, du kan sagtens selv skifte hjul på din bil, så længe du har en donkraft til at hjælpe dig. Du kan med fordel finde videoer på youtube som guider dig til hvordan du skifter hjul på din bil.